perjantai 15. lokakuuta 2010

Edelleen miettimisiä

Monikin asia mietityttää, niinkuin varmaan kaikkia muitakin.Tumpelo kun olen tämän laitteen käytössä, niin sitkeästi yrittämällä ja ystävien avustuksella kirjoitan taas tässä. Kiitos TT ja Anna Y. Ensimmäisen kirjoitukseni kirjoitin tähän blogiin ja se onnistui. Sunnuntaina ja maanantaina kirjoitin uudet juttuni ja oli tarkoitus saada ne samaan blogiin. Mestari kun olen sähläämisessä, onnistuin muodostamaan niistä omat eri bloginsa.Ne löytyvät samanisuutta.blogspot.com
                     sekä; shamani-sunnuntaimietteit.blogspot.com   jos jotakin kiinnostaa lukea.
   Mietinnän aiheena on mm. uskonto ja kirkko. E-kontaktiin liityttäessä kysytään uskontoa. Useimmilla näyttää olevan evankel.lutherilainen, niinkuin itselläkin. Kuinka moni meistä tietää, mitä se todellisuudessa tarkoittaa? Aikoinaan kirkolla oli hirmuvalta. Luther kyllä teki suuren työn "uskonpuhdistuksellaan". Katekismuksen ensimmäinen käsky: Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Älä pidä muita jumalia. Mielestäni se on ok. Selitysosan lausetta:Meidän tulee yli kaiken peljätä ja rakastaa Jumalaa ja turvautua yksin häneen, en tajua. Kaksi vastakkaista tunnetilaa PELKO ja RAKKAUS. Ei voi rakastaa jos pelkää. Ei Jumalassa ole mitään pelättävää.
 Yksi päivän puheenaiheesta on kirkkoon kuulumienen tai siitä eroaminen. Mielestäni se on jokaisen oma asia. Joillekin on kirkossa olo se hiljentymisen hetki, jota tarvitsemme. Hiljentymisen voi kyllä mielestäni tehdä missä vain. Tarvii vain olla sopiva paikka hiljentymiselle. Kotonakin voi jonkun tietyn paikan hiljentymiselle ja tuntea olevansa yhteydessä alkulähteeseemme Jumalaan. Usein mieleeni tulee kansakoulussa opittu laulu "Paimenpoika", joka alkaa:Jäi toiset aamulla nukkumaan, kun otin konttini... ja jatkuu: Nyt metsä kirkkoni olla saa, voi täälläkin palvella Jumalaa. Itselläni ei henkilökohtaisesti ole kirkkoa vastaan. En kyllä erikoisemmin puollakaan sitä. Minulla on oma käsitykseni asioista ja yritän hyväksyä kaikki ihmiset samanarvoisina.
   Kaikki tarvittava tieto on meillä sisimmässämme ja tietoisuus tulee tarvittaessa. N.6 vuotta sitten olin matkalla Helsinkiin. Ennen Lahtea minulle tuli tuntemus, että on soitettava siskolleni, joka asuu Lahden liepeillä. Soitin ja hän kertoi miehensä olevan sairaalassa huonossa kunnossa. Poikkesin tapaamaan potilasta ja ilahtui suuresti. Olimme aina olleet hyviä ystäviä. Lyhyen sairauden murtamana hän siirtyi aika nopeasti henkimaailmaan. Viimeisen viikon olin päivittäin hänen luonaan. Kirkko hautajaisissa olin yhtenä kantajana.Minulla oli jo kirkossa epätavallinen tunne. Seuraavana päivänä olin Kouvolassa meedio tapahtumassa. Sain meedion välityksellä häneltä viestin omaisille vietäväksi. Yksityiskohtia viestistä ei ole tarpeelista selittää tässä. Olen myös aikaisemmin äidiltäni pari hyvää viestiä saanut.
 Tässä ei ole tarkoitus omia uskomuksiani ja ajatuksiani kenellekään tyrkyttää. Ne ovat omia näkemyksiäni ja projisointejani.
  Ei elämän tarvi kuitenkaan olla otsa rypyssä kulkemista. Huumori ja hyvä mieli kuuluvat elämään. Pienistä asioista elämänilot muodostuvat, kunhan vain huomaamme ne.
  Kaikille meille hyviä syksyisiä päiviä.
  Näitä pohdiskeli shamani

5 kommenttia:

 1. tämän päivän sana.. Herra päästä vangitut kahleista.ps. 146:7
  Autuaita ovat ne, joita vanhurkauden vuoksi vainotaan, heidän on taivasten valakunta.mtt.5:10 on tämän päivän sana, ja on aivan totta että me ihmiset luemme raamattua kuin piru suurennuslasin kanssa.. siksi meillä on hajonnut kirkko myös kristityillä jo tuhansiin lahkoihin ja osiin..

  Herran pelosta ole aina ajatellut , että se on Kaikkivaltiaan kunnioittamista, emme pelkää Jumalaa siksi, että Hän olisi peloittava, koska hän on armahtava. Niinkuin isä lapsille. Pienenä lapsi kunnioitaa vanhempiaan ja tottelee ja alussa ihminen kunnioitti Jumlaa ja totteli.. Herran pelossa on täyttymys Krituksessa, joka on armon välikappale ja Pyhän hengen kautta.. en mie mikkää pappi ole mutta usko on ja ihan tää perus luterilainen. raamattua lukiessa on hyvä lukea konaisuus, ei valita jakeita tai sanoja joilla ajatus kääntyy negatiiviseksi. Vain lain rikkojien on syytä pelätä. Sanoohan Jeesuskin, mene ensin niideden luo joita olet loukannut ja tule sitten Jumalan luokse, Ei armoa voi saada jos ei näe syntiään.. aiheesta toisella tavalla päivän blogissani, käy lukemassa. häpeän lävistämä.

  Mielenkiintoinen kirjoitus ja paljon esillä juuri epäilijöiden keskuudessa.. varsinkin ateitisten.. no näitähän on.. tässä ei nyt ollut huumoria, kun ei sovi aiheeseeni..

  Tuo

  VastaaPoista
 2. En halua ottaa kantaa kirjoittamiesi asioiden puolesta tai vastaan, mutta tuota peljätä ja rakastaa vastakkaisasetelmaa olen joskus nuorena miettinyt kasvuympäristöni takia. Silloin arvelin, että pelko tarkoittaa sellaisten tekojen varomista, jotka veisivät pois kristillisestä ympäristöstä. Hylkäämisen pelkoa. Minua aina kiusasi se, että olisi pitänyt pelätä Jumalaa, jonka kaikki kertoivat kovasti ihmistä rakastavan.

  Viiden leivän ja kahden kalan ihmettä selitin yhdeksävuotiaana innokkaana eväsretkeilijänä ymmärrykseni mukaan niin, että kaikki olivat retkellä siellä vuoristossa ja Jeesuksen kehoituksen mukaisesti huolehtivat lähimmäisistään jakamalla eväänsä niiden kanssa, joilla ei sattunut olemaan omia mukana.

  Kuinka ollakaan, opettaja käski minut ulos luokasta kesken tunnin!

  VastaaPoista
 3. Minulle uskon keskeinen sanoma on rakkaus ja anteeksiantaminen sekä-saaminen.Minkäänlainen pelottelu ei uskooni kuulu tässä ajassa eikä tulevassa "tuonpuoleisessakaan".Minulla on hyvät välit yläkertaan omasta mielestäni,eikä mitään syytä olla uskomatta.Vaikka en mikään sanan julistaja haluakaan olla.Kokemukset ovat niin omia ja henkilökohtaisia.

  VastaaPoista
 4. ihmiähän tässä maailmassa on pelättävä. Ovat niin armottomia. ehkä siksi on käsky rakasta lähimmäistä, niinkuin itseäsi.Vaikeelta näyttää
  se kyky.

  VastaaPoista
 5. No niin olet päässyt tänne, alku on aina vähän hankalaa mutta näyttää menevän jo hyvin, uskosta en nyt puhu mitään, ev-lut-kirkkoon kuulun ja tiedän asiasta kohtalaisen paljon eikä tämä pelkääminen tarkoita tässä sanan varsinaisessa merkityksessä, alunperin sen oli kai tarkoitus tarkoittaa kunnioitusta, ei ole tietoa miksi käännetty näin???

  VastaaPoista