tiistai 26. lokakuuta 2010

Aamu ajatuksia

  Tämä kirjoitus on lähinnä omien ajatusteni ja pohdintojeni ilmentämistä näkyvään muotoon. Ei ole tarkoitus mitenkään johdattaa ketään, eikä tuoda itseä esiin "omalla erinomaisuudellaan". Tämä on minun tieni, eikä tätä ole vielä kukaan kulkenut.Lukemalla erilaisia kirjoja olen oppinut miten vähän tiedän. Vaikka toisaalta kaikki tieto on meidän sisimmässämme, kun vain on aikaa hiljentyä ja kuunnella sitä. Tavallisessa kiireisessä "arkielämässä" ajattelemme usein egojemme kannalta asioita. Ego se on sellainen "veijari", joka luulee tietävänsä ja ratkaisevansa kaikki asiat. Se on ymmärrettävää, sillä elämmehän egojen maailmassa. Ego taistelee olemassaolostaan kaikin keinoin ja haluaa sanoa "viimeisen sanan". Egon tarkastelu tässä on se mielen osa, joka luulee olevansa erossa alkulähteestämme Jumalasta. Egon olemassa olo ja itsensä esiintuominen perustuu usein vertailuun. Ego pelkää "kuolemaansa", olemassaolonsa merkitsemättömuutta.
 Ajatukseni on, että kun egolla ei enää merkitystä, on ihminen valaistunut.
  Suuri Korkeampi Voima ei puutu egojen taisteluun. Se on kuitenkin valmis tulemaan auttamaan joka hetki kun vain väistän egoni syrjään ja nöyrryn. Nöyrtyminen ei tarkoita nöyristelyä ja ehkä antautuminen olisi paremmin kuvaava. Elämässäni on ollut vaikeuksia ( niinkuin varmaan kaikilla). Olen ns.lyönyt päätäni seinään pitkään, ennenkuin tajusin sen tekevän kipeää. Kaikella on tarkoituksensa "virheet" ovat vain oppiläksyjä.
  "Kauneutta lukuunottamatta koko menneisyytesi on mennyttä, eikä muuta ole jäljellä kuin siunaus." Edellinen lause on "Ihmeiden Oppikurssista". Olen muutaman vuoden kanslaisopiston ryhmässä sitä lukenut ja tutkinut.
Kirjalla ei ole kirjoittajanimeä koska se on "kanavoitu" ja vastaanottajat eivät halunneet nimeään teokseen.
 Vaikka kirjaa lukemalla ei tiedon lähteestä voi erehtyä, se ei kuitenkaan ole Raamatun kaltainen. Se paremminkin hyvinkin käytännönläheinen eikä aseta Kristinuskoa etusijalle. Paremminkin oikoo virheellisiä käsityksiä ja syyllisyydentunteita. Siinä on myös itämaista viisautta, eikä sanoma ole niinkuin uskonnoissa, että on vain yksi ainoa oikea tie, joka toteaisi muiden olevan vääriä.
  Lainauksia kirjasta: Mikään Vihan muoto ei ole muuta, kuin yritys saada joku tuntemaan syylliseksi..
 "Varo kiusausta nähdä itsesi epäoikeudenmukaisesti kohdeltuna".
    On olemassa pieni kirjanen, jossa on kysymyksiä Ihmeiden Oppikurssista. Esim.Liittyykö Kurssi johonkin kirkkoon tai uskontoon?  Vastaus: Ei. Kurssi on pelkästään kirjasarja. Se ei ole minkään uskonnon tai uskonlahkon julkaisu.
  Noh, tässähän näitä aamumietteitä tuli näkyvään muotoon.
   Juuri tänään elän vain yhden päivän enkä yritä ratkaista heti koko elämäni ongelmaa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti