tiistai 5. heinäkuuta 2011

" ISO JYTKY"

 
    Otsikko on lainaus vaalien jälkeen erään politiikon lausunnosta. Mitä lie "jytky" tarkoittaa. Minulla herää aina tietty epäilys kun politiikasta on kyse. Jokaiselle meistä joskus sattuu elämässä isoja jytkyjä. Positiiviset jytkyt ovat mielyttävämpiä kokea.
  
     Yllä olevassa kuvassa on varsinainen ISO JYTKY. Elikkä kissa joka painoi yli 19 kg.
  Lupasin aikoinani lähettää kuvan blogissani kaikkien ja varsinkin Mustalesken nähtäväksi.
No sekin oli jytky kun onnistuin kuvan tämän tekstin yhteyteen laittamaan. Kiitos "mustikselle" ohjeista!

      Iso jytky oli myös aikaisemmassa blogissani kertoma Ruotsin sairaskassan maksama korvaus väärinlasketusta eläkkeestä. Oikeudenmukaisuus on se avainasia. Kyllähän rahallinenkin korvaus viiden ja puolen vuoden takautuvasta uudelleenlaskennasta on huomattava.

     Keski-Ruotsin sisu-radion suomenkielisen ohjelman toimittaja haastatteli minua v.2009. Haastattelussa kerroin lähinnä taistelustani byrokratiaa vastaan. Toimittaja ei saanut esimieheltään lupaa julkaista haastatteluani aikaisemmin.
  Viime viikolla Eläketurvakeskus oli uutisoinut ( itse en kuullut, olin Pohjanmaalla lomalla) jutun yli 3000 entisen Ruotsinsuomalaisen saavan takautuvasti v.2005 jälkeen virheellisesti lasketut eläkkeet. Etk halusi julkaisullaan ikäänkuin osoittaa olevansa asian "korjaaja". Tosiasiassa he eivät tehneet asian eteen yhtään mitään. Sanoivat vain seuraavansa taisteluani oikeuksieni puolesta. Arja Iisakkala on yksityishenkilönä auttanut minua kamppailussani.
   En halua sädekehää pääni päälle ( sehän meillä on kaikilla, kunhan vain tiedostamme sen) enkä sulkaa hattuuni ( huiviotsapantaani). Todellisuus olisi vain hyvä tietää.
   Etk:n uutisoinnin jälkeen sisuradion toimittaja soitti minulle ja sovimme uudesta hastattelusta seuraavaksi päiväksi puhelimitse. Vanha haastatteluni, sekä uusi haastattelu julkaistiin viime viikolla keski-Ruotsin sisu radiossa. Netissä löytyy haastattelut ja uutisoinnit jutusta.

   Pitäisin ISONA JYTKYNÄ sitä, että Ruotsin sairaskassa joutui Eu-komissille tehdyn kantelun johdosta uudelleenlaskemaan yli 3000:n entisen Ruotsinsuomalaisen työkyvyttömyyseläkkeet.

     Positiivisia jytkyjä kaikille meille!

7 kommenttia:

 1. Hyvä.
  Kun työaikamme maksamme veroja,työeläkemaksuja ym., niin vähin mitä viranomaisilta voimme vaatia rahan lisäksi, on tietysti, että ne on oikein laskettu.

  VastaaPoista
 2. Hieno juttu shamani! Aina kannattaa taistella! Toivotaan että kaikki jytkyt järjestyvät ja tuo kissa on kyllä näkemisen arvoinen. Oikea JYTKY ja aivan upea pakkaus. Kiitoksia:)

  VastaaPoista
 3. Hyvä, ettet ole tapellut turhaan, Nyt sitten 'hukut rahaan';)
  Tosi iso kissa tuo toinen jytky on ollut, taitaa vaan olla jo maan alla joltisenkin aikaa. Hyvä, että opit laittamaan kuvaa esiin.
  Helteillään !!!

  VastaaPoista
 4. Aikamoinen jytky tuo kisuliini!

  On se joskus kovaa taistelua byrokraatteja vastaan, hyvä kun se on onnistunut!

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. jytky on kisu ja olihan se jytky tuo voittokin-

  näitä tarinoita on ja riittää, kun yks sukupolvi lähti ruottin maalle kultaa vuolemaan.Ongelmahan lienee siinä , kun muuttaa sieltä pois.Koti ikävä ajaa takaisin.

  VastaaPoista
 6. Minäkin lähdin Ruotsiin, mutten kultaa vuolemaan, vaan seikkailun halusta - ihan viimeisten joukossa suuren muuttoaallon jälkimainingeissa, sitten takaisin Suomeen, ja taas takaisin Ruotsiin. Sieltä sitten tänne Suomen ja Ruotsin välimaastoon! :D

  Kyllähän Ruotsi antoi leivän monelle suomalaiselle kun oma maa ei sitä pystynyt antamaan. Monilla oli kova ikävä koto-Suomeen ja moni muuttikin takaisin kun tuli mahdollisuus.

  Moni jäi juurettomaksi, kun asui työikänsä Ruotsissa ja palasi takaisin kotimaahan, tai jäi sinne. Kotia ei ole oikeastaan missään sitten.

  Minä olen aina viihtynyt siellä missä olen asunut, mutta aina on halunnut tehdä jotain uutta ja se on sitten vienyt vaikka minkämoisiin seikkailuihin, joita en ole koskaan katunut.

  Ruotsi antoi paljon, koulutuksen ja työkokemusta sekä hyvän kielitaidon.

  Ruotsi on muuttunut huimasti viimeisen kymmenen vuoden aikana, huonompaan suuntaan.

  VastaaPoista