torstai 14. huhtikuuta 2011

Hallinta - valta ym.

    Näin vaalien aikaan lipuu mieleen ajatuksia hallitsemisesta ja vallasta. Politiikkka ei minua erityisemmin kiinnosta. Väkisin sitä tulee kuitenkin jonkinverran seurailtua ja kuunneltua kun näihin aikoihin kaikki tiedotusvälineet sitä kansalle suoltavat. Suomi on tasavalta. Nimitys tuntuu hienolta.
Onko se tasavaltaa, onkin eri juttu.

    Historia ja raamattu ( jonka itse, varsinkin vanhan testamentin, katson historiakirjaksi) kertovat hallitsijoista ja vallasta. Minulla ei ole tarvetta pohtia historiasta varsinkaan minkään hirmuvaltiaan tai diktaattorin tekoja. Miksikä ne siitä muuttuisivat? Oman mieleni vain saisin entistä sekaisemmaksi.
 
     Sensijaan omaa mieltäni voin yrittää tarkkailla ja hallita. Siinä on ihan tarpeeksi tekemistä. Mitä kirjoitan, ei kaikki ole omien ajatusteni tuottamaa. Olen lukenut itseäni hyvin paljon viisaampien kirjoituksia ja niistä yrittänyt löytää itselleni mahdollisimman hyvin soveltuvan elämäntavan.
 
     Sanoisin, että kaikki lähtee ( johtuu, heijastuu) omasta itsestä. Kun on tasapainossa oman itsensä kanssa, heijastaa ja projisoi sitä samaa harmonisuutta myös ulospäin.
   Se ei kuitenkaan aina ole niin helppoa kun elämme ihmisinä tässä dualistisessa egojen maailmassa. Ego-käsitykseni olen ilmaissut aikaisemmissa blogeissani.

      Ego on sellainen vekkuli ja veijari, että se tekee kaikkensa olemassaolonsa säilymiseksi. Ja syynä on pelko, kuolemanpelko. Tämä ei varsinaisesti ole se "kuolema", mitä yleensä kuolemisella käsitämme. Vaan se on egon olemassaolon loppuminen. Kun ego lakkaa olemasta, "kuolee", olemme itämaisen ajatustavan mukaan "valaistuneita" ja länsimaisen uskomuksen mukaan "uudestisyntyneitä".

     Yleensä ego etsii aina syytä johonkin huonoon, pahaan, negativiseen, itsensä ulkopuolelta. Jo raamatun kuvaannollisessa luomiskertomuksessa alkoi syyttely toista kohtaan. Ego "elää" vertailulla. Se haluaa aina olla oikeassa ja sanoa viimeisen sanan. Siten se luulee olevansa voittaja - hallitsija.

    Meillä kaikilla on oma mielemme ja sen avulla muodostamme" oman maailmamme." Sanoisin, että meillä kaikilla on myös oma totuutemme. Egoina puolustamme omaa totuuttamme jopa hyökkäämällä toisia vastaan. Se oikea ISO TOTUUS ei tarvi hyökkäyksiä, eikä sen myötä myöskään puolusteluja. Se vain ON. ja siinä on sen voima. Sen voi jokainen nimetä kuinka haluaa ja visualisoida mieleisekseen. Itse hahmottaisin sen muodottomaksi, kaikkialla olevaksi äärettömäksi Rakkaudeksi, Jumalaksi, Isäksi, Alkulähteeksemme. Eri uskonnot ovat kaikki mielestään oikeassa oppeineen. Omasta mielestäni uskonnot ovat rajallisia.

    No, nämä ovat minun mieleni tuotteita tällä hetkellä. Sanat ovat symboleja. Kukin meistä tulkitsee myös symbolit eri tavalla mielessämme.
  Ei ole myöskään tarkoitus tällä kirjoituksella muuttaa kenenkään ajatuksia sekä mieltä ja sillä tavoin yrittää hallita. Kaikki voivat mielestäni ottaa oman kantansa ajatuksillaan, yrittämättä niillä toisia hallita.
   Minä "hallitsin" mieltäni tämän kirjoituksen aikana ja olen siitä tyytyväinen.

      Meillä on blogikäytössämme oikein "hallintapaneeli". Osaamme teknillisiä apuvälineitä käyttää ( itse kovin huonosti) hyvinkin nerokkaasti. Silti emme pysty mieltämme hallitsemaan ja tarkkailemaan järkevästi. Haukumme ja loukkaamme toisiamme elämässä ja blogimaailmassa.

        Olisikohan hyvä muistaa sana "HALLINTAPANEELI" aina kun tulee kiusaus loukata toista esim. blogi- tekstissä???